Hing Ting Lai wint SGA Snelschaakkampioenschap

Op 28 december 2014 werd het Open Snelschaakkampioenschap van de SGA gehouden in de gezellige TABA-kantine op Sportpark Drieburg in de Watergraafsmeer.

Vooraf hadden zich 33 deelnemers aangemeld maar aan de zaal meldden zich nog 25 personen zich aan waarvan er zelfs 8 teleurgesteld moesten worden omdat er maar plaats was voor 50 deelnemers. Daardoor kon er ook pas om 13:00 uur gestart worden.

Na drie voorronden, er werd Amsterdams gespeeld, werden er onder leiding van Theo Weijers vijf finalegroepen geformeerd. Uit het feit dat de winnaar van vorig jaar, Manuel Bosboom zich niet kon plaatsen voor groep A kunt u terecht vaststellen dat er een sterk deelnemersveld was.

Voordat de laatste partij in groep 1 gespeeld moest worden, kon Hin Ting Lai de zege al niet meer ontgaan; hij eindigde knap met 8 uit 9. Manuel Bosboom won groep B, Gilbert Vrancken groep C, Dries de Dreu groep D en groep E werd met de maximale score gewonnen door Carlos Preuter. Hieronder worden alle prijswinnaars nog vermeld.

Adrienne Cramer bakte ter plekke net als vorig jaar heerlijke oliebollen die gretig aftrek vonden. Ondanks de beperkte ruimte en het tamme kunstlicht (naar mate de middag vorderde werd het toch wel wat donker) kunnen wij terugkijken op een gezellig en sportief toernooi met een goede winnaar.

Prijswinnaars( tussen haakjes het aantal punten):
Groep A:
Hin Ting Lai  (8), Floris van Assendelft (7,5), Alejandro de Diego (6,5)

Groep B:
Manuel Bosboom (7,5), Martijn v.d. Eijk (7), Barry Brink (6)

Groep C:
Gilbert Vrancken (6,5), Tigran Spaan (6) en Niels van Dam (6)

Groep D:
Dries de Dreu (7,5), Jeannot Tuinman (6) en Jack Smith (6)

Groep E:
Carlos Preuter (8),  Partipan Groen in ít Wout (7) en Abdel el Bakali (7)


Foto's © Dirk Goes