HING TING LAI  - SGA-KAMPIOEN 2014

Het Wil Haggenburg PK van de SGA 2014 kende met 64 mensen een lage opkomst, maar er werd niet minder hard gestreden.  De verdiende kampioen werd Hing Ting Lai. Het 16-jarige talent maakte zijn faam (en rating) waar en won afgemeten met 5,5 uit 7. We gaan nog veel van hem horen! Barry Brink speelde ook een uitstekend toernooi en werd met 5 punten tweede, op weer een halfje gevolgd door Florian Jacobs.

In de B-groep werd een felle strijd geleverd, waarbij uiteindelijk Mark Bloem en Camilo Guzman met 5 punten kwamen bovendrijven. Jan Velde had het hele toernooi bovenaan gestaan, maar op het eind ging het mis. Met 4,5 punt en een derde plaats speelde hij toch een erg goed toernooi.

De C-groep kende maar liefst drie winnaars met 5,5 punt: de 15-jarige Ahnaf Uddin, Ton Sprong en Johan van de Maas staken een punt boven de rest uit.  Houdt de komende jaren vooral Ahnaf in het oog.

De D-groep werd een prooi voor onze Griekse vriend Yannis Panos met maar liefst 6 punten, door in de laatste ronde te winnen van Peter Elisen die met 5 punten heel mooi tweede werd. De routiniers Jacques Meulmeester en Bert Dreef deelden de derde plaats. Voor Jacques een beetje jammer omdat hij met 4 uit 4 uit het eerste weekend kwam. 

In de helaas nogal kleine E-groep was Ruben Eusman duidelijk de sterkste met 6 punten. Frans Altena werd tweede met 5 punten en de derde plaats werd gedeeld door Roald Vos en Olivier Ribbelink met 4 punten.

Gerie Opgenhaffen